Magyar

TOKAJ CLASSIC BORÁSZATI KFT.
3909 MÁD, RÁKÓCZI u. 45

BORÁSZ ÉS BIRTOKIGAZGATÓ: GALAMBOSI IMRE
Tel.: 20 323 4467 | Email.: gimaad *** gmail.com (*** = @)
Honlap: www.tokaj-classic.com

Adatvédelem

Három, a világ sok országában koncertező klasszikus zenész életében 1994 fordulópont volt, mikor is Mádon járva, és kóstolva az “új” aszúkat, úgy döntöttek – Ők is részesei akarnak lenni a tokaji aszú ujjáéledésének. A település főutcáján, Mád közepén megvásároltak egy “úri” épületet, amit az évek során gondosan pincészetté alakítottak. A ház alatti légkondicionált pincében készítik és érlelik a száraz, valamint a késői szüretelésű borokat. Az aszúborok érlelése a katolikus templom melletti több évszázados pincerendszer egyik ágában történik, ami kb 200hl bor befogadására alkalmas.
Az évek során vásárolt 7 ha szőlőültetvény mind Mád határában található, elsősorban az 1772-ben  klasszifikált Betsek,- és Királydűlőben. A szőlők 30-40 évesek, többségében furmint (60%), és hárslevelű (20%) van még nagyobb arányban. Az új telepítés zéta és kövérszőlő, a Juharos dűlőben pedig 40 éves és fiatal telepítésű sárgamuskotály terem. A borok egyéniségét alapvetően A Betsek és Király terroárja hatázozza meg, ami a világ legkomplexebb termőtalajainak egyike. A vulkanikus és utóvulkanikus folyamatok eredményeképpen a talaj riolit-tufa, zeolit, kvarc, kaolin, valamint nyomelemtartalma rendkívül gazdag, a nedvességet jól tartja, konzerválja. A földfelszínt borító apró kövek a napfény melegét megőrizve, a nap lementével is sugározzák magukból a meleget. Ez az egyedi, máshol elő nem forduló, rendkívül kedvező talajadottság adja meg az itt termett szőlőkből készült borok jellegzetes, karakteres, szinte acélos savasságát, ami az édesborok egyik legfontosabb, meghatározó eleme. A pincészet az elmúlt 20 évben számos országba exportálja kiváló minőségű, méltán elismert borait, az EU országoktól kezdve Brazíliáig. Míg a termelés súlypontja eddig az édes borok irányába tolódott, az utóbbi években az érdeklődés a szárazborok iránt is megnőtt, így a kínálat az egyedi termőhely minden fantasztikus  jellegét magánviselő szárazborokkal is bővült.

Borkóstolás, látogatás

Egyedi élményt kínál egy kézműves borászatban tett látogatás. Felejthetetlen lehet egy hagyományos mádi pince atmoszférája, a fahordók csodálatos illata, a történelmi légkör.

A látogató két kostoló menű között válogathat:

 1. Személyenként 2000Ft
  • Tokaj Classic száraz Furmint
  • Tokaj Classic 5 puttonyos Aszú
 2. Személyenként 6000Ft
  • Tokaj Classic száraz Furmint
  • Tokaj Classic száraz Sárgamuskotályos
  • Tokaj Classic Késői szüret Cuvée
  • Tokaj Classic 5 puttonyos Aszú
  • Tokaj Classic 6 puttonyos Aszú

Kapcsolat: kérjük időben értesítsenek látogatási szándékukról hogy felkészülten tudjuk a vendégeket fogadni.

Email: gimaad *** gmail.com (*** = @) | Tel.: Galambosi Imre 06 20 323 4467

Vigyázó szemek
Kostolóterem
Az eladásra váró palackok türelmesen várják a vevőket
Hivatlan szüreti segítség
A földalatti szentély
Galambosi Imre, a borkészítés nagymestere
Az aszúpince bejárata nem sejteti a földalatti trezort